
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Herkullinen marjapiirakka maistuu sellaisenaan tai kahvin kanssa. Kun annat piirakan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista, voit leikata piirakan pieniksi suupaloiksi vaikkapa juhlia varten. Voit käyttää täytteeseen myös esimerkiksi herukoita.
Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa, josta saat leikattua esimerkiksi 48 pientä palaa (5 cm x 5 cm).
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | fariinisokeria |
7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
300 g | maidotonta margariinia |
2 dl | kookoskermaa |
Täyte: | |
300 g | pakastemustikoita |
200 g | pakastevadelmia |
5 dl | kookoskermaa |
4 rkl | perunajauhoja |
0,5 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, siirappi, mustikka, vadelma, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a, kookos
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
48
kpl
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva. Sekoita rasva ja kookoskerma kuivien aineiden joukkoon.
3. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille.
4. Ripottele marjat pohjan päälle.
5. Sekoita kookoskerma, jauhot ja sokeri. Kumoa seos marjojen päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.