Mustikka-vadelmapiirakka resepti

Mustikka-vadelmapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pakastemarjoja käyttämällä saat kesän maut piirakkaan myös keskellä talvea. Ruokavalioon sopiva vaniljakastike tai vähän sulanut jäätelö on herkullista piirakan kanssa.

Ainesosat

4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g maidotonta margariinia
8 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl vettä
200 g pakastemustikoita
200 g pakastevadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, vesi, mustikka, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sulata rasva. Mittaa jauhojen sekaan leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää rasva ja kuivat aineet taikinaan.

3. Lisää neste ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

4. Ripottele pinnalle jäiset mustikat.

5. Murskaa pakastevadelmat ennen pussin avaamista. Ripottele murska mustikoiden päälle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi.