Mustikka-rahkapiirakka resepti

Mustikka-rahkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä mustikkapiirakka on helppo valmistaa. Mustikoiden tilalla voit käyttää myös muita marjoja. Piirakka on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä, kun se on saanut levätä jääkaapissa. Sopii hyvin myös pakastettavaksi. Reseptillä tulee pellillinen piirakkaa.

Ainesosat

Pohja:  
225 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl hienoja riisijauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:  
6 dl (n. 600 g) pakastemustikoita
4 tl perunajauhoja
4 purkkia (á 200 g) laktoositonta maustettua rahkaa (esim. vanilja)
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, mustikka, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vanilja, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Valmista pohja. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä rasva, sokeri ja munat.

2. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa. Vatkaa rasva-sokeri-munaseokseen.

3. Levitä löysä taikina kaapimella leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja hieman myös laidoille.

4. Sekoita täytteen pakastemarjat ja perunajauhot. Kumoa pohjalle.

5. Sekoita huolellisesti rahka, muna ja sokeri. Lusikoi marjojen päälle ja levitä peittämään kaikki marjat.

6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Pilko jäähtyneenä ja nosta palat jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua.