
Jälkiruuat
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kookoskermasta voi vatkata maidotonta kermavaahtoa vaikkapa kakun päälle. Vaahtoa voi värjätä marjajauheilla. Tässä reseptissä on käytetty mustikkajauhetta. Jos haluat tummemman värin ja voimakkaamman mustikan maun, lisää mustikkajauhetta tuplamäärä. Laita kookoskerma hyvissä ajoin jääkaappiin kylmenemään ja käytä vaahtoa varten vain kiinteä osuus. Eri kookoskermamerkeissä kiinteä osuus voi vaihdella.
Ainesosat
2 dl | kookoskerman kiinteää osaa |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | mustikkajauhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kookos, vesi, ruokosokeri, keinotekoinen aromi, mustikka
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl
1. Kaavi jääkaappikylmän kookoskerman kiinteä osuus kulhoon.
2. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
3. Mausta vanilliinisokerilla ja mustikkajauheella.