Mustikka-kookoskermavaahto resepti

Mustikka-kookoskermavaahto
Jälkiruuat
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kookoskermasta voi vatkata maidotonta kermavaahtoa vaikkapa kakun päälle. Vaahtoa voi värjätä marjajauheilla. Tässä reseptissä on käytetty mustikkajauhetta. Jos haluat tummemman värin ja voimakkaamman mustikan maun, lisää mustikkajauhetta tuplamäärä. Laita kookoskerma hyvissä ajoin jääkaappiin kylmenemään ja käytä vaahtoa varten vain kiinteä osuus. Eri kookoskermamerkeissä kiinteä osuus voi vaihdella.

Ainesosat

2 dl kookoskerman kiinteää osaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl mustikkajauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: kookos, vesi, ruokosokeri, keinotekoinen aromi, mustikka

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Kaavi jääkaappikylmän kookoskerman kiinteä osuus kulhoon.

2. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.

3. Mausta vanilliinisokerilla ja mustikkajauheella.