Mustikka-kinuskikakku resepti

Mustikka-kinuskikakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä kakussa mustikkaista makua täydentävät makea kinuski ja kirpeä sitruuna. Täytteeseen voit käyttää joko tuoreita mustikoita tai pakastemustikoita.

Ainesosat

Kakkupohja:  
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1,5 rkl No Egg -kananmunankorviketta
1,5 dl sokeria
0,75 tl vanilliinisokeria
2,25 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl rypsiöljyä
   
Täyte:  
150 g laktoositonta maitorahkaa
100 g laktoositonta ranskankermaa
150 g pakastemustikoita
0,25 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
   
Kuorrute:  
1,5 dl laktoositonta kuohukermaa
1,25 dl fariinisokeria
1 rkl margariinia
   
Kostutus: 1 rkl sitruunamehu + 3 rkl vettä
Koristelu: pensasmustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, mustikka, sitruuna, siirappi, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista kakkupohja. Vaahdota vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella/ yleiskoneella. Vatkaa muutama minuutti. Lisää sokeri joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon hyvin varovasti vispilällä käännellen. Lisää öljy viimeiseksi. Älä vatkaa!

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (21 x 28 cm). Voit käyttää myös piirakkavuokaa, jolloin kakusta tulee pyöreä. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

4. Valmista täyte. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa. Käytä raastimen pientä terää, jotta raasteesta tulee hienoa. Sekoita kulhossa maitorahka, ranskankerma, sokerit ja sitruunankuoriraaste.

5. Lisää mustikat. Jos haluat, että mustikat pysyvät kokonaisina, sekoita ne lusikalla täytteeseen. Jos haluat mustikoiden hajoavan, sekoita sähkövatkaimella. Laita valmis täyte jääkaappiin.

6. Valmista kinuskikastike. Kuumenna kermaa ja fariinisokeria kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kinuski on valmista, kun tiputat hieman kinuskia veteen ja kinuski ei liukene, vaan jähmettyy. Voit kokeilla tippatestiä viiden minuutin keittämisen välein, jolloin huomaat, miten koostumus vähitellen muuttuu. Lisää margariini ja siirrä valmis kinuski sivuun.

7. Kokoa kakku. Halkaise kakkupohja pitkittäin. Kostuta pohjat sitruunamehu-vesiseoksella. Levitä täyte alemmalle kakkupohjalle ja nosta toinen pohjapala päälle.

8. Valuta kinuski kakun päälle. Levitä tasaiseksi. Ei haittaa, vaikka kinuskia valuisi hieman kakun reunoille. Koristele pensasmustikoilla. Nosta kakku jääkaappiin 15 minuutiksi.

9. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit. Lusikoi kermavaahto pursotuspussiin ja pursota kakun laidoille ja halutessasi reunoille. Voit myös levittää kermavaahdon veitsellä. Koristele pensasmustikoilla.