Mustikka-kauratiikerimuffinit resepti

Mustikka-kauratiikerimuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tee muffini tiikerikakun tapaan. Sekoita kolmasosaan taikinasta mustikoita tai muita mieluisia marjoja.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
0,5 dl mustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen taikinaan ja vatkaa hyvin.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan.

4. Ota taikinasta noin kolmasosa toiseen kulhoon. Kääntele sen joukkoon mustikat.

5. Jos käytettävissä on metallinen tai silikoninen muffinipelti, laita paperisia muffinivuokia sen sisään. Laita muffinivuokiin ensin perustaikinaa, sitten maustettua taikinaa ja päälle vielä perustaikinaa.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.