Mustikka-kaurapiirakka resepti

Mustikka-kaurapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mustikkapiirakka on helppo valmistaa. Tässä reseptissä on käytetty viljoista pelkkää kauraa. Saat piirakasta gluteenittoman, kun valitset piirakan täytteeseen gluteenittoman jugurttivalmisteen tai kermaviilivalmisteen kaurasta. Tarjoile piirakka esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ainesosat

Pohja:  
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl (gluteenitonta) kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voitelu:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
4 dl mustikoita
200 g maidotonta "jugurttia" tai "kermaviiliä" (kaurasta)
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys, kaura (vilja), rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), peruna (juures), omenahappo, maitohappo, E440, E170, E341

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita muna vaahtoon.

3. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan.

4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levittäminen onnistuu helposti ison lusikan kuperalla puolella.

5. Levitä marjat piirakkapohjalle.

6. Sekoita "jugurtti" tai "kermaviili", muna ja sokeri. Levitä seos marjojen päälle.

7. Paista 200-asteiden uunin alatasolla n. 30 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä. Täyte voi olla uunista otettaessa vielä hieman höllyvä, mutta jähmettyy jäähtyessään.

8. Leikkaa piirakka jäähtyneenä.