
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mustikkapiirakka on helppo valmistaa. Tässä reseptissä on käytetty viljoista pelkkää kauraa. Saat piirakasta gluteenittoman, kun valitset piirakan täytteeseen gluteenittoman jugurttivalmisteen tai kermaviilivalmisteen kaurasta. Tarjoile piirakka esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ainesosat
Pohja: | |
100 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
2,5 dl | (gluteenitonta) kaurajauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
Vuoan voitelu: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
4 dl | mustikoita |
200 g | maidotonta "jugurttia" tai "kermaviiliä" (kaurasta) |
1 | kananmuna |
0,5 dl | sokeria |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita muna vaahtoon.
3. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan.
4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levittäminen onnistuu helposti ison lusikan kuperalla puolella.
5. Levitä marjat piirakkapohjalle.
6. Sekoita "jugurtti" tai "kermaviili", muna ja sokeri. Levitä seos marjojen päälle.
7. Paista 200-asteiden uunin alatasolla n. 30 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä. Täyte voi olla uunista otettaessa vielä hieman höllyvä, mutta jähmettyy jäähtyessään.
8. Leikkaa piirakka jäähtyneenä.