
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä maidoton ja munaton mustikkapiirakka leivotaan gluteenittomasta kaurajauhosta ja -hiutaleista. Voit vaihdella marjoja ja viljoja ruokarajoitteidesi ja mieltymystesi mukaan.
Tarjoa piirakka sellaisenaan tai vaikka ruokavalioon sopivan jäätelön kera.
Ainesosat
1 dl | sokeria |
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeroimatonta hedelmäsosetta (esim. omenasta) |
2 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Päälle: | |
3 dl | pakastemustikoita |
Muru: | |
50 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,75 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, omena, mustikka, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva.
2. Lisää sose ja sekoita.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Voitele piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se.
5. Kaada päälle marjat.
6. Valmista muru. Sulata rasva ja sekoita siihen hiutaleet ja sokeri. Ripottele muru piirakan päälle.
7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia.