Mustikka-kauramurupiirakka resepti

Mustikka-kauramurupiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä maidoton ja munaton mustikkapiirakka leivotaan gluteenittomasta kaurajauhosta ja -hiutaleista. Voit vaihdella marjoja ja viljoja ruokarajoitteidesi ja mieltymystesi mukaan.

Tarjoa piirakka sellaisenaan tai vaikka ruokavalioon sopivan jäätelön kera.

Ainesosat

1 dl sokeria
100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeroimatonta hedelmäsosetta (esim. omenasta)
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Päälle:  
3 dl pakastemustikoita
Muru:  
50 g maidotonta margariinia
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,75 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, omena, mustikka, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva.

2. Lisää sose ja sekoita.

3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Voitele piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se.

5. Kaada päälle marjat.

6. Valmista muru. Sulata rasva ja sekoita siihen hiutaleet ja sokeri. Ripottele muru piirakan päälle.

7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia.