Mustapippurikeksit resepti

Mustapippurikeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä pikkuleivissä yhdistyvät seesaminsiementen ja mustapippurin maut.

Ohjeella tulee neljä pellillistä, joista jokaisella on n. 12 keksiä.

Ainesosat

125 g tomusokeria
25 g maidotonta margariinia
3 rkl hunajaa
2 rkl vettä
30 g hienoa riisijauhoa
1 tl mustapippuria
1 tl ksantaania
200 g seesaminsiemeniä
0,5 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho), vesi, ksantaanikumi, seesami, ruokasuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, hunaja, riisijauho, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
48
kpl

1. Lämmitä kattilassa tomusokeri, rasva, hunaja ja vesi. Kiehauta ja sekoita hyvin minuutin ajan.

2. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon jauho, pippuri, ksantaani, siemenet ja suola. Sekoita hyvin ja jäähdytä hieman. Seos on paksua ja tarttuvaa.

3. Levitä leivinpaperi uunipellille. Nosta taikinasta teelusikalla nokareita pellille. Jätä reilusti rakoa keksien väliin. Normaalikokoiselle pellille mahtuu n. 12 keksiä.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä ja levinneet. Jäähdytä.