
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Näissä pikkuleivissä yhdistyvät seesaminsiementen ja mustapippurin maut.
Ohjeella tulee neljä pellillistä, joista jokaisella on n. 12 keksiä.
Ainesosat
125 g | tomusokeria |
25 g | maidotonta margariinia |
3 rkl | hunajaa |
2 rkl | vettä |
30 g | hienoa riisijauhoa |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | ksantaania |
200 g | seesaminsiemeniä |
0,5 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho), vesi, ksantaanikumi, seesami, ruokasuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, hunaja, riisijauho, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
48
kpl
1. Lämmitä kattilassa tomusokeri, rasva, hunaja ja vesi. Kiehauta ja sekoita hyvin minuutin ajan.
2. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon jauho, pippuri, ksantaani, siemenet ja suola. Sekoita hyvin ja jäähdytä hieman. Seos on paksua ja tarttuvaa.
3. Levitä leivinpaperi uunipellille. Nosta taikinasta teelusikalla nokareita pellille. Jätä reilusti rakoa keksien väliin. Normaalikokoiselle pellille mahtuu n. 12 keksiä.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä ja levinneet. Jäähdytä.