
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä jälkiruoka on saanut inspiraatiota suomalaisesta perinneherkusta, mustikkakukosta. Mustikat ovat kuitenkin vaihtuneet mustaherukkaan ja ruiskuori durrakuoreen. Käytä täytteeseen 0,5-1 dl sokeria sen mukaan, pidätkö vähemmän vai enemmän makeasta jälkiruuasta. Tarjoile jälkiruoka lämpimänä esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ainesosat
Taikina: | |
200 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
3 dl | täysjyvädurrajauhoja |
1,5 dl | tapiokatärkkelystä |
1 tl | psylliumia |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
600 g | pakastemustaherukoita |
0,5-1 dl | sokeria |
0,5 dl | tapiokatärkkelystä |
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahtoon.
3. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja nosta se jääkaappiin.
4. Painele loput taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
5. Sekoita keskenään mustaherukat, sokeri ja tapiokatärkkelys. Levitä vuokaan.
6. Ota sivuun laitettu taikina jääkaapista. Kaulitse levyksi leivinpaperin päällä. Voit jauhottaa leivinpaperin kevyesti durrajauholla. Kumoa levy leivinpaperin avulla mustaherukkakukon kanneksi. Painele reunat sormin kiinni.
7. Jos kansitaikinaa jää yli, kaulitse se levyksi ja ota keksimuotilla kuviota. Painele kuviot kevyesti taikinakuoren päälle.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.