Mustaherukka-kauramurupiirakka resepti

Mustaherukka-kauramurupiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä piirakassa käytetään viljoista vain gluteenitonta kauraa. Halutessasi voit vaihtaa tilalle myös muita jauhoja ja hiutaleita. Myös marjoja voi vaihdella mieltymysten ja tilanteen mukaan.

Ainesosat

1 dl sokeria
100 g maidotonta margariinia
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Päälle:  
3 dl pakastemustaherukoita
Muru:  
50 g maidotonta margariinia
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,75 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, mustaherukka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva.

2. Lisää kananmuna ja sekoita.

3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Voitele piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita.

5. Kaada päälle marjat.

6. Valmista muru. Sulata rasva ja sekoita siihen hiutaleet ja sokeri. Ripottele muru piirakan päälle.

7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia.