
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä piirakassa käytetään viljoista vain gluteenitonta kauraa. Halutessasi voit vaihtaa tilalle myös muita jauhoja ja hiutaleita. Myös marjoja voi vaihdella mieltymysten ja tilanteen mukaan.
Ainesosat
1 dl | sokeria |
100 g | maidotonta margariinia |
1 | kananmuna |
2 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Päälle: | |
3 dl | pakastemustaherukoita |
Muru: | |
50 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,75 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, mustaherukka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva.
2. Lisää kananmuna ja sekoita.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Voitele piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
5. Kaada päälle marjat.
6. Valmista muru. Sulata rasva ja sekoita siihen hiutaleet ja sokeri. Ripottele muru piirakan päälle.
7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia.