
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helpot ja nopeat vuokapullat moneen eri ruokavalioon. Marjaseos tuo pulliin raikkautta ja muruseos rakennetta.
Ainesosat
Taikina: | |
9 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
4 tl | leivinjauhetta |
1 | kananmuna |
3 dl | sulatettua maidotonta margariinia |
4 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
Marjaseos: | |
6 dl | mustikoita |
2 tl | perunajauhoja |
Muruseos: | |
50 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | fariinisokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, mustikka, siirappi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, soijapapu, E340, E170, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
34
kpl
1. Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet.
2. Sekoita kuivien aineiden joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin.
4. Esipaista pullia 200-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.
5. Yhdistä kulhossa marjat ja perunajauho. Jos käytät tuoreita marjoja, perunajauhoja ei tarvita. Jaa marjat pullien päälle.
6. Valmista muruseos. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut ainekset. Ripottele muruseos marjojen päälle. Paista pullia 200-asteisessa uunissa vielä n. 8 minuuttia.