Muromakeinen resepti

Muromakeinen
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo kotitekoinen suklaamuromakeinen muutamasta raaka-aineesta. Anna viilentyä ja kovettua jääkaapissa. Maissihiutaleiden tilalla voit käyttää myös gluteenittomia riisimuroja, kuten reseptikuvassa. Mausta makeisia halutessasi sokerilla tai vanilliinisokerilla.

Ainesosat

200 g kookosrasvaa
4 dl gluteenittomia maissihiutaleita
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: kookosöljy, maissijauho, merisuola, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
30
kpl

1. Sulata kookosrasva kattilassa. Älä anna sen kiehua!

2. Lisää joukkoon murskatut hiutaleet ja kaakaojauhe reippaasti käännellen niin, että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin keskenään.

3. Nostele lusikalla lämpimästä seoksesta nokareita makeis- tai pieniin muffinivuokiin.

4. Jäähdytä makeiset kylmässä. Säilytä jääkaapissa.