
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Voit maustaa taikinan esimerkiksi kardemummalla tai sitruunalla.
Ainesosat
2,75 dl | vettä |
2 | kananmunaa |
1 pussi | kuivahiivaa |
1 pussi (500 g) | pulla- ja munkkijauhoseosta |
100 g | maidotonta margariinia |
n. 1 dl | gluteenitonta jauhoa (mikä tahansa käy) |
Paistamiseen: | 1 l rypsiöljyä |
Päälle: | sokeria |
Valmistusohje
1. Kaada lämmin neste kulhoon. Vatkaa sekaan kananmunat ja lisää hiiva.
2. Vatkaa sekaan jauhoseos. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
3. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Rasva sekoittuu paremmin, kun lisäät samalla noin desilitran gluteenittomia jauhoja. Vaivaa taikinaa hyvin.
4. Muotoile taikinasta pieniä pullia. Tee pulliin peukaloiden välissä pyöritellen reiät. Laita leivinpaperin päälle.
5. Paista munkit noin 175-asteisessa rypsiöljyssä, 1–2 min/puoli. Nosta talouspaperille valumaan ja sokeroi kuumina.
Öljyn kuumuuden voit testata pienellä taikinapalalla. Jos pala nousee pintaan ja ruskistuu nopeasti, öljy on riittävän kuumaa. Säätele paistolevyn lämpötilaa. Jos öljy savuaa, se on liian kuumaa. Pidä kattilankansi lähellä, jotta voit tarvittaessa tukahduttaa rasvapalon.