Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Marengit valmistetaan perinteisesti kananmunan valkuaisesta ja sokerista. Nämä munattomat marengit valmistetaan sen sijaan säilykekikherneiden liemestä eli aquafabasta. Huomaa, että samaan tarkoitukseen ei käy itse liotettujen ja keitettyjen kuivien kikherneiden neste.
Ainesosat
1 dl | säilykekikherneen lientä |
1 dl | sokeria |
1 tl | sitruunamehua |
Valmistusohje
1. Valuta kikherneiden liemi. Mittaa 1 dl lientä kulhoon.
2. Vatkaa liemi sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Tässä menee muutama minuutti. Vaahto on valmista, kun se pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.
3. Vatkaa joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Pursota tai jaa lusikalla pieniä vaahtonokareita leivinpaperin päälle pellille.
4. Kypsennä 110-asteisessa kiertoilmauunissa n. 45 minuuttia tai kunnes marengit ovat kovettuneet.
5. Sammuta uuni ja jätä marengit jäähtymään uuniin luukku raollaan, jotta ne kuivuvat koviksi.