
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munaton marenki onnistuu kikherneliemestä, kun vatkaat kärsivällisesti ja maltat paistonkin kanssa. Ohjeella voit tehdä yhden ison pohjan tai useamman pienen marengin esimerkiksi persikkapavlova-kakkuun.
Täytä marenki juuri ennen tarjoilua ruokavalioosi sopivalla vaahdolla sekä lempihedelmillä tai marjoilla.
Yleensä säilykekikhernepurkeissa on noin 1,5 dl lientä eli juuri sopiva määrä tähän marenkipohjaan.
Ainesosat
1,5 dl | kikhernepurkin lientä |
1 tl | omenaviinietikkaa |
1,5 dl | sokeria |
1 rkl | maissitärkkelystä |
0,5 tl | ksantaania |
n. 1 tl | öljyä |
Valmistusohje
1. Aseta leivinpaperi pellille. Voitele leivinpaperille noin 30 cm ympyrä öljyllä.
2. Valuta kikhernepurkin liemi siivilän läpi kulhoon. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi 3-5 minuuttia.
3. Sekoita sokerin joukkoon tärkkelys ja ksantaani. Lisää sokeriseos pieninä erinä vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa marenkia täydellä teholla (vähintään 10 minuuttia) kunnes marenki on jämäkkää, vähän purkkamaista ja pysyy kulhossa ylösalaisin käännettynä.
4. Kaavi marenki pellille heti noin 3 cm paksuiseksi ympyräksi.
5. Paista 100-asteisen uunin alatasolla n. 2,5-3 tuntia. Voit puolessa välissä varovasti siirtää marengin leivinpaperin kanssa uuniritilälle, jolloin marenki kuivuu myös keskeltä. Marenki on valmis, kun se on päältä kova ja irtoaa kokonaan helposti leivinpaperista.
6. Sammuta uunin virta ja jätä uuniluukku auki esim. puuhaarukan avulla. Anna marengin kuivua noin 2 tuntia tai yön yli.