Munaton lakritsimarenki resepti

Munaton lakritsimarenki
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä lakritsaisissa marengeissa kananmuna on korvattu säilykekikherneen liemellä eli aquafaballa. Käytä marengit kakun tai jäätelöannoksen koristeena tai nauti sellaisenaan. Marengit voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa.

Ohjeella valmistuu noin 40 pientä marenkia.

Ainesosat

0,75 dl säilykekikherneiden lientä
1 tl omenaviinietikkaa
0,75 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
2 tl lakritsijauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kikherne, vesi, merisuola, etikka, omena, E223, maissitärkkelys, lakritsikasvi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Valuta kikherneliemi siivilän läpi. Mittaa kikherneliemi ja etikka kulhoon.

2. Vatkaa lientä sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista.

3. Lisää sokeri ja tärkkelys pienissä erissä kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista täydellä teholla, kunnes marenki on kovaa, ei tipu ylösalaisin käännetystä kulhosta ja on hiukan purkkamaista. 

4. Lisää marengin joukkoon lakritsijauhe ja sekoita kaapimella nopeasti tasaiseksi.

5. Pursota tai lusikoi marengit leivinpaperille.

6. Paista 100-asteisen uunin keskitasossa noin 2,5 tuntia. Marengit ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti leivinpaperista. Sammuta virta uunista, jätä uuniluukku hiukan raolleen, esimerkiksi puuhaarukan avulla. Anna marenkien kuivua vähintään 1 tunti.