
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Muut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä munaton marenki valmistetaan säilykekikherneen liemestä eli aquafabasta ja maustetaan kirsikkahillolla. Hillo tuo marenkiin makua ja väriä. Kokeile myös muita hilloja. Käytä kikherneet johonkin toiseen ruokaan.
Ainesosat
1 dl | säilykekikherneen lientä |
1 dl | sokeria |
3 rkl | kirsikkahilloa (tarkista sopivuus) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kirsikka, kikherne, vesi, merisuola
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
30
kpl
1. Valuta kikherneiden liemi. Mittaa 1 dl lientä kulhoon.
2. Vatkaa liemi sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista muutaman minuutin vatkauksen jälkeen, kun se pysyy paikallaan, vaikka käännät kulhon ylösalaisin.
3. Vatkaa vähitellen joukkoon sokeri ja hillo.
4. Pursota vaahdosta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle.
5. Kypsennä 100-asteisessa uunissa n. 45-60 minuuttia tai kunnes marengit ovat kovettuneet. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin jäähtymään 30-60 minuutiksi, kunnes kuivuvat koviksi.