
Kasvisruuat
Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Maapähkinät ja maapähkinätuotteet
Paahdettu munakoiso saa makuparikseen valkosipulia ja seesaminsiementahnaa eli tahinia. Jos seesaminsiemenet eivät sovi ruokavalioon, voit laittaa tahinin tilalle rypsiöljyä. Käytä levitettä leivälle, dippailuun tai nokareiksi salaatin päälle.
Ohjeella valmistuu noin 3 dl levitettä.
Ainesosat
1 (n. 350 g) | munakoiso |
1 pieni | valkosipulinkynsi |
1 rkl | limemehua |
1,5 rkl | tahinia |
1 rkl | rypsiöljyä |
0,5 tl | rakuunaa |
ripaus | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
munakoiso, valkosipuli, limetti, rakuuna, ruokasuola, seesami, kristallisuola/ruususuola, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Pese ja puolita munakoiso. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkauspinta ylöspäin.
2. Paahda 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
3. Kuori munakoiso. Kuori lähtee helposti vetämällä.
4. Kuori ja hienonna valkosipuli.
5. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi. Voit valmistaa levitteen myös sauvasekoittimella.