Muffinit päärynäpaloilla resepti

Muffinit päärynäpaloilla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Makeat muffinit sopivat jälkiruuaksi. Kokeile päärynöiden lisäksi myös omenan tai persikan paloja.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
1,25 dl fariinisokeria
2 dl riisijauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä (tai ruokavalioon sopivaa vaaleaa mehua)
1 dl päärynäpaloja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, vesi, päärynä, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sulata rasva. Anna jäähtyä.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Lisää kuiviin aineisiin neste sekä sula rasva huolellisesti sekoittaen.

4. Lisää pienet päärynäpalat ja sekoita taikina tasaiseksi.

5. Jaa löysä taikina lusikalla nostellen muffinivuokiin. Voit asetella päärynäpaloja upoksiin tai yrittää jättää niitä enemmän pintaan. Saat erinäköisiä muffineja.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 min.

Vinkki: Koristele halutessasi jäähtyneet muffinit tomusokeri-vesikuorrutuksella.