
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mustikoista keitelty hilloke kruunaa muffinin. Voit käyttää myös kaupan valmista hilloa tai käyttää mustikan tilalla muuta marjaa.
Ainesosat
Hilloke: | |
100 g | mustikoita |
0,5 dl | sokeria |
Taikina: | |
1 dl | sokeria |
2 dl | hienoa riisijauhoa |
0,5 dl | perunajauhoa |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 dl | vettä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Kuorrutus: | |
0,5 dl | tomusokeria |
muutama tippa | vettä |
Valmistusohje
1. Valmista marjahilloke. Laita marjat ja sokeri kattilaan. Keittele hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita välillä. Jäähdytä.
2. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
3. Laita muffinivuoat pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Leivinpaperi ehkäisee muffinipohjien palamista uunissa. Jaa löysä taikina vuokiin.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä ja poista muffinit vuoistaan.
5. Sipaise jokaiseen muffiniin veitsellä mustikkahilloketta.
6. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi seos pieneen muovipussiin ja tee pussin kulmaan pieni reikä. Pursota hillokkeen viereen raidat.
Muffinit kannattaa koristella vasta tarjoilupäivänä, koska mustikasta leviää hitaasti väriä muffinin pinnalle.