Muffinit mustikkaraidalla resepti

Muffinit mustikkaraidalla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mustikoista keitelty hilloke kruunaa muffinin. Voit käyttää myös kaupan valmista hilloa tai käyttää mustikan tilalla muuta marjaa.

Ainesosat

Hilloke:  
100 g mustikoita
0,5 dl sokeria
Taikina:  
1 dl sokeria
2 dl hienoa riisijauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä
Kuorrutus:  
0,5 dl tomusokeria
muutama tippa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: mustikka, ruokosokeri, vesi, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista marjahilloke. Laita marjat ja sokeri kattilaan. Keittele hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita välillä. Jäähdytä.

2. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja rasva. Sekoita tasaiseksi.

3. Laita muffinivuoat pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Leivinpaperi ehkäisee muffinipohjien palamista uunissa. Jaa löysä taikina vuokiin.

4. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä ja poista muffinit vuoistaan.

5. Sipaise jokaiseen muffiniin veitsellä mustikkahilloketta.

6. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi seos pieneen muovipussiin ja tee pussin kulmaan pieni reikä. Pursota hillokkeen viereen raidat.

Muffinit kannattaa koristella vasta tarjoilupäivänä, koska mustikasta leviää hitaasti väriä muffinin pinnalle.