
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mokkapalat ovat ihana klassikkoherkku. Herkulliset mokkapalat maistuvat kahvipöydässä. Ohjeella tulee pellillinen mokkapaloja.
Ainesosat
Pohja: | |
250 g | maidotonta margariinia |
4 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
4,75 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
5 rkl | tummaa kaakaota |
3 tl | leivinjauhetta |
0,25 tl | suolaa |
0,75 dl | vettä |
Kuorrute: | |
5 rkl | vahvaa kahvia |
50 g | maidotonta margariinia |
500 g | tomusokeria |
1,5 rkl | tummaa kaakaota |
ripaus | merisuolaa |
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Kääntele kuivat aineet vuorotellen veden kanssa muna-sokerivaahtoon.
4. Sekoita jäähtynyt rasva joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
5. Paista 250-asteisessa uunissa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200-asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
6. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista kahvi. Laita rasva ja kahvi kattilaan. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä ja sekoita muut ainekset rasvan ja kahvin joukkoon. Sekoittele vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.
7. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.
8. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti, jotta saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.