Mokkapalat gluteenittomalla jauhoseoksella resepti

Mokkapalat gluteenittomalla jauhoseoksella
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mokkapalat ovat ihana klassikkoherkku. Herkulliset mokkapalat maistuvat kahvipöydässä. Ohjeella tulee pellillinen mokkapaloja.

Ainesosat

Pohja:  
250 g maidotonta margariinia
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4,75 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
5 rkl tummaa kaakaota
3 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
0,75 dl vettä
Kuorrute:  
5 rkl vahvaa kahvia
50 g maidotonta margariinia
500 g tomusokeria
1,5 rkl tummaa kaakaota
ripaus merisuolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, ruokasuola, vesi, kahvipapu, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), merisuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, kaakaojauhe, kaakaovoi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.

2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Kääntele kuivat aineet vuorotellen veden kanssa muna-sokerivaahtoon.

4. Sekoita jäähtynyt rasva joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

5. Paista 250-asteisessa uunissa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200-asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.

6. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista kahvi. Laita rasva ja kahvi kattilaan. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä ja sekoita muut ainekset rasvan ja kahvin joukkoon. Sekoittele vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.

7. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.

8. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti, jotta saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.