Minttusuklaajuustokakku resepti

Minttusuklaajuustokakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ihana minttusuklaajuustokakku maistuu niin arjessa kuin juhlassa. Valmista kakku tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristele vasta juuri ennen tarjoilua. Voit tehdä kakun myös halkaisijaltaan 26-28 senttiseen irtopohjavuokaan. Tuplaa silloin pohjan ainekset.

Ohje: Finnamyl

Ainesosat

Pohja:  
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,25 dl perunajauhoa
2 tl tumma kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:  
100 g laktoositonta tummaa suklaata
100 g laktoositonta minttusuklaata
2 dl laktoositonta kuohukermaa
250g laktoositonta mascarponejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunanvalkuaista
Koristelu: mansikoita
  mustikoita
  vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, mansikka, mustikka, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), kaakaojauhe, kaakaovoi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaopapu/massa, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

2. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 17 cm) pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Jäähdytä.

3. Sulata suklaat vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistelet muut täytteen ainekset.

4. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto ja sokeri. Sekoita.

5. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ympäri ja vaahto ei värähdäkään.

6. Sekoita suklaasula, kerma-mascarponeseos ja valkuaisvaahto varoen.

7. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle. Nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

8. Koristele tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.