Minttumarinoidut mansikat resepti

Minttumarinoidut mansikat
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mansikka ja minttu ovat oivallinen makupari. Tarjoile marinoituja mansikoita esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön kanssa.

Ainesosat

Minttumarinadi:  
1,5 dl  vettä
0,75 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 mintun oksaa
Muut ainekset:  
1 l tuoreita mansikoita
2 dl tuoretta minttua
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, vanilja, minttu, mansikka

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja mintun oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Jäähdytä seos. Poista kattilasta vaniljatanko sekä mintun oksat.

3. Perkaa mansikat. Sekoita kulhossa mansikoiden joukkoon hienonnettu minttu ja marinadi.

4. Anna tekeytyä kylmässä noin 15 minuuttia.

Reseptiin liittyviä tuotteita