
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mansikka ja minttu ovat oivallinen makupari. Tarjoile marinoituja mansikoita esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön kanssa.
Ainesosat
Minttumarinadi: | |
1,5 dl | vettä |
0,75 dl | sokeria |
1 | vaniljatanko |
2 | mintun oksaa |
Muut ainekset: | |
1 l | tuoreita mansikoita |
2 dl | tuoretta minttua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, vanilja, minttu, mansikka
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja mintun oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Jäähdytä seos. Poista kattilasta vaniljatanko sekä mintun oksat.
3. Perkaa mansikat. Sekoita kulhossa mansikoiden joukkoon hienonnettu minttu ja marinadi.
4. Anna tekeytyä kylmässä noin 15 minuuttia.