Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Minipizzat ovat kivoja tarjottavia juhlissa, illanistujaisissa tai välipalana. Täytä pizzat mieleisilläsi täytteillä. Tässä reseptissä on annettu kaksi eri täytevaihtoehtoa. Jos haluat tehdä pizzoja kahdella eri täytteellä, puolita molemmat täytevaihtoehdot.
Ainesosat
Taikina: | |
2,5 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 tl | psylliumia |
1 tl | sokeria |
0,25 tl | suolaa |
3 dl | hienoa riisijauhoa |
25 g | maidotonta margariinia |
Täytevaihtoehto 1: | |
140 g | tomaattipyreetä |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
5 | nakkia |
Täytevaihtoehto 2: | |
150 g | maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
300 g | jauhelihaa |
0,5 tl | suolaa |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Lämmitä neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, psyllium ja sokeri. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää suola ja puolet jauhoista. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia. Lisää loput jauhot ja sulatettu rasva. Taikina jää pehmeäksi.
3. Lusikoi taikinasta 12 kekoa kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Taputtele palat vedessä kostutetuilla käsillä litteiksi pizzapohjiksi. Kohota peittämättä 30 minuuttia.
4. Levitä pohjille tomaattipyre tai tuore"juusto". Levitä päälle "juusto"raaste.
5. Jos valitsit täytteeksi nakkeja, pilko nakit ja levitä pohjille. Jos valitsit jauhelihan, paista liha kypsäksi ja mausta suolalla. Levitä pohjille.
6. Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.