Melonisalaatti resepti

Melonisalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä raikas melonisalaatti on ihanan värikäs kesäpäivän piristäjä.

Ohjeessa on käytetty vesimelonista neljäsosa sekä cantaloupemelonista neljäsosa. Voit myös jättää toisen melonin pois ja lisätä toisen määrää tai kokeilla esimerkiksi verkkomelonia tai hunajamelonia.

Ainesosat

1 pieni pussi jääsalaattia
700 g vesimelonia
300 g cantaloupemelonia
5 retiisiä
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
0,5 ruukkua tuoretta minttua hienonnettuna
Lisäksi:  
  juoksevaa hunajaa
  oliiviöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: lehdellinen salaatti, vesimeloni, verkkomeloni/cantaloupe, retiisi, oliivi (hedelmä), minttu, oliiviöljy, hunaja, polydekstroosi, vesi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Revi huuhdeltu jääsalaatti ja levitä se tarjoiluvadille.

2. Pilko melonit paloiksi. Ripottele palat salaattipedille.

3. Pese ja viipaloi retiisi ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut melonien päälle.

4. Valuta oliivit ja ripottele ne salaatin päälle. Viimeistele salaatti hienonnetulla mintulla.

5. Tarjoile juoksevan hunajan ja oliiviöljyn kanssa.