
Salaatit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä raikas melonisalaatti on ihanan värikäs kesäpäivän piristäjä.
Ohjeessa on käytetty vesimelonista neljäsosa sekä cantaloupemelonista neljäsosa. Voit myös jättää toisen melonin pois ja lisätä toisen määrää tai kokeilla esimerkiksi verkkomelonia tai hunajamelonia.
Ainesosat
1 pieni pussi | jääsalaattia |
700 g | vesimelonia |
300 g | cantaloupemelonia |
5 | retiisiä |
1 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
0,5 ruukkua | tuoretta minttua hienonnettuna |
Lisäksi: | |
juoksevaa hunajaa | |
oliiviöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
lehdellinen salaatti, vesimeloni, verkkomeloni/cantaloupe, retiisi, oliivi (hedelmä), minttu, oliiviöljy, hunaja, polydekstroosi, vesi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Revi huuhdeltu jääsalaatti ja levitä se tarjoiluvadille.
2. Pilko melonit paloiksi. Ripottele palat salaattipedille.
3. Pese ja viipaloi retiisi ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut melonien päälle.
4. Valuta oliivit ja ripottele ne salaatin päälle. Viimeistele salaatti hienonnetulla mintulla.
5. Tarjoile juoksevan hunajan ja oliiviöljyn kanssa.