Meksikonpata broilerista resepti

Meksikonpata broilerista
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Itse valmistaen pataruokaan saa laitettua ruokavalioon sopivia kasviksia ja mausteita. Yrtit sopivat monelle. Niitä laitetaan tuoreena määrällisesti enemmän kuin kuivattuina. Kvinoan tilalla voit käyttää myös riisiä.

Ainesosat

1 sipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g inkivääriä
100 g tomaattia
3 dl kvinoaa
2 tl öljyä
250 g tomaattimurskaa
300 g broilerin jauhelihaa
150 g esikeitettyjä kikherneitä
2 tl mustapippuria
2 tl kuivattua rakuunaa
2 tl kuivattua meiramia
50 g tuoretta basilikaa
4 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, inkivääri, tomaatti, kana, rakuuna, meirami, basilika, vesi, kvinoa, rypsiöljy, kikherne, merisuola, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Huuhtele ja pilko tomaatit.

2. Huuhtele kvinoa vedellä, valuta ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 15 min).

3. Kuullota sipulit ja inkiväärit, lisää tomaatit ja tomaattimurska. Hauduta hetki pannulla ja siirrä toiseen astiaan. Kypsennä pannulla jauheliha.

4. Laita kattilaan kuumenemaan sipuli-inkivääri-tomaattiseos, lisää sekaan kypsä jauheliha, huuhdotut kikherneet, kvinoa sekä mausteet. Voit lisätä myös hieman vettä. Hauduttele kasaan, kunnes rakenne on mieluinen.

5. Tarkista maku ja tarjoa.