
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Itse valmistaen pataruokaan saa laitettua ruokavalioon sopivia kasviksia ja mausteita. Yrtit sopivat monelle. Niitä laitetaan tuoreena määrällisesti enemmän kuin kuivattuina. Kvinoan tilalla voit käyttää myös riisiä.
Ainesosat
1 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
50 g | inkivääriä |
100 g | tomaattia |
3 dl | kvinoaa |
2 tl | öljyä |
250 g | tomaattimurskaa |
300 g | broilerin jauhelihaa |
150 g | esikeitettyjä kikherneitä |
2 tl | mustapippuria |
2 tl | kuivattua rakuunaa |
2 tl | kuivattua meiramia |
50 g | tuoretta basilikaa |
4 dl | vettä |
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Huuhtele ja pilko tomaatit.
2. Huuhtele kvinoa vedellä, valuta ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 15 min).
3. Kuullota sipulit ja inkiväärit, lisää tomaatit ja tomaattimurska. Hauduta hetki pannulla ja siirrä toiseen astiaan. Kypsennä pannulla jauheliha.
4. Laita kattilaan kuumenemaan sipuli-inkivääri-tomaattiseos, lisää sekaan kypsä jauheliha, huuhdotut kikherneet, kvinoa sekä mausteet. Voit lisätä myös hieman vettä. Hauduttele kasaan, kunnes rakenne on mieluinen.
5. Tarkista maku ja tarjoa.