
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pizza maistuu raikkaan salaatin kanssa. Nappaa pizzapaloja myös mukaan piknikille. Ohjeesta tulee pellillinen pizzaa.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | vettä |
2 tl | kuivahiivaa |
0,5 tl | suolaa |
2 rkl | öljyä |
4-5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
Täyte: | |
1-2 | sipulia |
400 g | tomaattimurskaa |
300 g | meetwurstisuikaleita |
2 rkl | pizzamaustetta |
250 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Kaada lämmin vesi kulhoon. Sekoita siihen hiiva, suola ja öljy.
2. Lisää jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen. Kun taikina alkaa irrota kulhosta, jauhoja on tarpeeksi.
3. Kohota taikina liinan alla n. 20 minuuttia.
4. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi ja nosta papereineen pellille.
5. Valmistele täytteet. Kuori ja viipaloi sipulit.
6. Kaada tomaattimurska pizzapohjan päälle ja levitä koko pohjalle.
7. Lisää meetwurstisuikaleet ja sipulisuikaleet.
8. Ripottele sipuleiden päälle pizzamaustetta ja "juusto"raaste.
9. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kun juusto ja pohja ovat saaneet väriä, pizza on valmis.