Meetwurstipizza resepti

Meetwurstipizza
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pizza maistuu raikkaan salaatin kanssa. Nappaa pizzapaloja myös mukaan piknikille. Ohjeesta tulee pellillinen pizzaa.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
4-5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
Täyte:  
1-2 sipulia
400 g tomaattimurskaa
300 g meetwurstisuikaleita
2 rkl pizzamaustetta
250 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, sipuli, tomaatti, sika, hiiva, E491, rypsiöljy, valkosipuli, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, oregano, basilika, mustapippuri, kookosöljy, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Kaada lämmin vesi kulhoon. Sekoita siihen hiiva, suola ja öljy.

2. Lisää jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen. Kun taikina alkaa irrota kulhosta, jauhoja on tarpeeksi.

3. Kohota taikina liinan alla n. 20 minuuttia.

4. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi ja nosta papereineen pellille.

5. Valmistele täytteet. Kuori ja viipaloi sipulit.

6. Kaada tomaattimurska pizzapohjan päälle ja levitä koko pohjalle.

7. Lisää meetwurstisuikaleet ja sipulisuikaleet.

8. Ripottele sipuleiden päälle pizzamaustetta ja "juusto"raaste.

9. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kun juusto ja pohja ovat saaneet väriä, pizza on valmis.