
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Paista maistuvia pikkusämpylöitä muffinivuoissa. Nämä pienet suupalat maistuvat esimerkiksi alkupaloina tai illanistujaisissa espanjalaisten tapasten tyyliin. Voit maustaa sämpylät oman maun mukaan: kokeile esimerkiksi tomaattisosetta, nokaretta maidotonta tuorejuustovalmistetta, chilijauhetta tai silputtua aurinkokuivattua tomaattia. Valmiit sämpylät voi syödä sellaisenaan tai halkaista ja voidella margariinilla. Sämpylöiden päälle tai väliin sopii myös kalkkuna-, kinkku- tai broilerileikkele.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
1,5 dl | täysjyväriisihiutaleita |
1 tl | psylliumia |
0,5 pussia | kuivahiivaa |
1 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
0,5 tl | ksantaania |
2,25 dl | hirssijauhoa |
Vuokien voitelu: | |
rypsiöljyä | |
Lisäksi: | |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
1 tl | oreganoa |
0,25 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Mittaa leivontakulhoon neste, hiutaleet ja psyllium. Sekoita. Turvota 10 minuuttia.
2. Lisää kulhoon hiiva, sokeri, suola ja öljy. Sekoita.
3. Mittaa erilliseen kulhoon ksantaani ja jauhot. Sekoita. Lisää puolet jauhoseoksesta taikinaan. Sekoita taikinakoukuilla 2 minuuttia.
4. Lisää taikinaan loput jauhoseoksesta. Vatkaa vielä 2 minuuttia.
5. Jaa paperiset muffinivuoat leivinpaperilla vuoratulle pellille tai muffinipellin koloihin. Sipaise muffinivuokien pohjalle öljyä. Jaa taikina vuokiin.
6. Kohota 15 minuuttia. Ripottele pinnalle "juusto", oregano ja pippuri.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
8. Irrota sämpylät vuoistaan.