Maustettu uuniriisipuuro resepti

Maustettu uuniriisipuuro
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä puuro on saanut inspiraationsa nepalilaisesta khir-riisivanukkaasta. Riisipuuro maustetaan sokerilla, kookoksella ja kardemummalla. Puuro on aavistuksen makeaa ja toimii myös jälkiruokana. Tarjoile kuumana tai kylmänä. Voit keittää puuron myös kattilassa liedellä.

Ainesosat

3 dl puuroriisiä
1,5 l kasvijuomaa (esim. riisistä)
2 rkl sokeria
3 tl kardemummaa
3 rkl kookoshiutaleita
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kardemumma, riisi (vilja), vesi, auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, kookos, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Voitele iso uunivuoka.

2. Mittaa vuokaan riisi, neste ja mausteet.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti. Sekoita kahdesti paiston aikana.