Maustekakku vehnästä resepti

Maustekakku vehnästä
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä munaton maustekakku sopii myös joulupöytään. Kokeile kanelin sijaan tai lisäksi myös muita mieluisia mausteita. Maustekakkuun sopivat mm. inkivääri, neilikka, kardemumma ja piparkakkumausteseos.

Ainesosat

3 dl maidotonta "kermaa" (esim. kaurasta)
2 dl sokeria
1 dl siirappia
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
3 tl kanelia
150 g maidotonta margariinia
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl korppujauhoja (vehnästä)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kaneli, vesi, kookosöljy, rapsiöljy, kaura (vilja), maltodekstriini, E472e, E435, ruokasuola, E331, E464, E418, E160a, E500/ruokasooda (leivinjauhe), palmuöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita neste ja sokerit.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

3. Sulata rasva ja lisää se taikinaan.

4. Voitele ja jauhota vuoka (vetoisuus 1,5 litraa).

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

6. Anna kakun jäähtyä hetken (n. 10 minuuttia) vuoassa, ennen kuin kumoat sen varovasti.

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.