Maustekakku kaurasta resepti

Maustekakku kaurasta
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Munaton maustekakku onnistuu monista eri jauhoista. Tässä reseptissä on käytetty viljoista vain gluteenitonta kauraa. Kananmuna tuo leivonnaisiin kuohkeutta, joten ilman kananmunaa aivan samanlaista ilmavuutta on vaikea saada aikaan.

Ainesosat

3 dl gluteenitonta kaura"kermaa"
2 dl sokeria
1 dl siirappia
4,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
2 tl kardemummaa
150 g maidotonta margariinia
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, kardemumma, vesi, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, E500/ruokasooda (leivinjauhe), palmuöljy, kookosöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita neste ja sokerit.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

3. Sulata rasva ja lisää se taikinaan.

4. Käytä myös jauhotuksessa ruokavalioon sopivaa tuotetta. Halutessasi voit silputa hiutaleita korkeassa kannussa sauvasekoittimella vähän pienemmiksi. Voitele ja jauhota vuoka (vetoisuus 1,5 litraa).

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

6. Anna kakun jäähtyä hetken (n. 10 minuuttia) vuoassa, ennen kuin kumoat sen varovasti.

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.