
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munaton maustekakku onnistuu monista eri jauhoista. Tässä reseptissä on käytetty viljoista vain gluteenitonta kauraa. Kananmuna tuo leivonnaisiin kuohkeutta, joten ilman kananmunaa aivan samanlaista ilmavuutta on vaikea saada aikaan.
Ainesosat
3 dl | gluteenitonta kaura"kermaa" |
2 dl | sokeria |
1 dl | siirappia |
4,5 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1,5 tl | ruokasoodaa |
2 tl | kardemummaa |
150 g | maidotonta margariinia |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
Valmistusohje
1. Sekoita neste ja sokerit.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
3. Sulata rasva ja lisää se taikinaan.
4. Käytä myös jauhotuksessa ruokavalioon sopivaa tuotetta. Halutessasi voit silputa hiutaleita korkeassa kannussa sauvasekoittimella vähän pienemmiksi. Voitele ja jauhota vuoka (vetoisuus 1,5 litraa).
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
6. Anna kakun jäähtyä hetken (n. 10 minuuttia) vuoassa, ennen kuin kumoat sen varovasti.
Vinkki: Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.