Marjatäytepulla resepti

Marjatäytepulla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raikas marjatäyte sopii pullaan. Kokeile täytteeseen myös mustikoita, mustaherukoita tai mansikkasosetta. Jos käytät tuoreita marjoja, voit jättää perunajauhon pois. Reseptin pullataikinassa on käytetty viljoista pelkästään riisiä. Taikinasta voi pyöritellä myös pikkupullia ilman täytettä.

Ainesosat

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1,5 tl psylliumia
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
50 g maidotonta margariinia
1 dl täysjyväriisijauhoa
n. 5 dl hienoa riisijauhoa
Voiteluun: maidotonta margariinia
Täyte:  
150 g kotimaisia vadelmia (pakaste)
50 g puolukoita (pakaste)
1 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, kardemumma, vadelma, puolukka, hiiva, E491, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Sekoita taikinaan sokeri, suola, kardemumma, pehmeä rasva ja noin puolet jauhoista.

3. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 3 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vatkaa toiset 3 minuuttia.

4. Pyörittele taikinasta 12 palloa pellille. Kohota 20 minuuttia.

5. Paina pullien keskelle kolo esimerkiksi juomalasilla tai mittalusikalla. Jauhota lasin/mittalusikan pohja. Voitele reunat sulatetulla rasvalla.

6. Sekoita kulhossa kohmeiset marjat, sokeri ja perunajauho. Lusikoi täyte pullien koloihin.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.