
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Raikas marjatäyte sopii pullaan. Kokeile täytteeseen myös mustikoita, mustaherukoita tai mansikkasosetta. Jos käytät tuoreita marjoja, voit jättää perunajauhon pois. Reseptin pullataikinassa on käytetty viljoista pelkästään riisiä. Taikinasta voi pyöritellä myös pikkupullia ilman täytettä.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
1,5 tl | psylliumia |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1,5 tl | kardemummaa |
50 g | maidotonta margariinia |
1 dl | täysjyväriisijauhoa |
n. 5 dl | hienoa riisijauhoa |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
150 g | kotimaisia vadelmia (pakaste) |
50 g | puolukoita (pakaste) |
1 rkl | sokeria |
1 rkl | perunajauhoja |
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Sekoita taikinaan sokeri, suola, kardemumma, pehmeä rasva ja noin puolet jauhoista.
3. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 3 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vatkaa toiset 3 minuuttia.
4. Pyörittele taikinasta 12 palloa pellille. Kohota 20 minuuttia.
5. Paina pullien keskelle kolo esimerkiksi juomalasilla tai mittalusikalla. Jauhota lasin/mittalusikan pohja. Voitele reunat sulatetulla rasvalla.
6. Sekoita kulhossa kohmeiset marjat, sokeri ja perunajauho. Lusikoi täyte pullien koloihin.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.