
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Helppo ja kaunis suklaalevy ilahduttaa vaikka lahjana. Käytä ruokavalioon sopivia kuivattuja marjoja tai marjajauheita. Valmis suklaa on parhaimmillaan valmistamista seuraavina päivinä. Pitkässä säilytyksessä suklaan rasva erottuu ja muodostaa läiskiä suklaan pinnalle. Säilytä suklaata huoneenlämmössä leivinpaperiin käärittynä.
Ainesosat
1 levy (70 g) | maidotonta tummaa suklaata |
1 levy (70 g) | maidotonta valkosuklaata |
2 rkl | kuivattuja mansikoita viipaleina |
2 tl | mustikkajauhetta |
Valmistusohje
1. Puolita suklaalevyt pitkittäissuunnassa.
2. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille vierekkäin rivi tummaa suklaata ja rivi valkosuklaata.
3. Nosta pelti 100-asteiseen uuniin 5 minuutiksi, kunnes suklaa sulaa.
4. Ota pelti pois uunista ja koristele suklaat: Voit sekoittaa suklaita haarukalla (reseptikuvan vasemmanpuoleinen suklaa). Koristele kuivatuilla mansikkaviipaleilla ja marjajauheella.
5. Vedä leivinpaperi pois kuumalta pelliltä. Anna suklaa jähmettyä.
6. Kääri kokonaan jähmettynyt suklaa leivinpaperiin.