Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Marjatäyte tuo pulliin makua ja rakennetta. Pullat maistuvat parhailta tuoreina, mutta voit myös pakastaa pullat jäähtyneinä. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella pullat sillä.
Ainesosat
Taikina: | |
1,25 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
2,5 dl | vehnäjauhoja |
0,5 dl | grahamjauhoja |
0,5 pussia | kuivahiivaa |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | kardemummaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
Voitelu: | |
2 rkl | vettä |
Täyte: | |
1 dl | mustikoita |
1 dl | vadelmia |
1 tl | perunajauhoja |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste 42-asteiseksi.
2. Sekoita vehnäjauho ja grahamjauho keskenään. Sekoita kolmannekseen jauhoista kuivahiiva ja sokeri. Lisää tämä seos nesteeseen.
3. Peitä kulho ja anna kohota 25 minuuttia. Sekoita taikinaan loput sivuun jätetyt jauhot, kardemumma ja öljy.
4. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Leivo taikinasta pikkupullia ja nosta ne leivinpaperille. Peitä ja kohota 10 minuuttia.
5. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella jauhotetulla juomalasilla. Voitele vedellä.
6. Soseuta mustikat ja vadelmat sauvasekoittimella. Sekoita perunajauhot marjasoseeseen. Annostele seos pullien syvennyksiin.
7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.