Marjapiirakka resepti

Marjapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Monipuolisesti käytettävä piirakkapohja. Vaihtele marjoja ruokavaliosi ja sesongin mukaan.

Ainesosat

Pohja:  
45 g maidotonta margariinia
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoa
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Päälle:  
3 dl mustikoita
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, mustikka, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, perunatärkkelys(jauho), tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Sulata rasva. Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuokaan.

3. Levitä taikinapohjalle marjoja ja sokeria.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.