
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Marjakiisseleiden valmistukseen käytetään yleensä perunajauhoa tai tapiokatärkkelystä, jotta saadaan kirkas kiisseli. Jos perunajauho ja tapiokatärkkelys eivät sovi ruokavalioon, onnistuu marjakiisseli myös maissitärkkelyksellä. Kiisselistä tulee silloin samea, mutta koostumus ja maku ovat silti hyviä.
Ainesosat
9 dl | laimennettua vadelmamehua |
1 dl | laimennettua vadelmamehua |
0,5 dl | maissitärkkelystä |
1,5 dl | vadelmia |
n. 1 tl | sokeria |
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan 9 dl laimennettua mehua. Kiehauta.
2. Sekoita lasissa 1 dl laimennettua mehua ja maissitärkkelys. Kaada heti ohuena nauhana kattilaan. Sekoita koko ajan rauhallisesti.
3. Keitä kiisseliä 3 minuuttia koko ajan rauhallisesti sekoitellen. Ota kattila pois kuumalta liedeltä ja lisää vadelmat. Jos käytät pakastevadelmia, voit halutessasi murustella niitä hieman.
4. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuorettumisen ehkäisemiseksi.