Marjakiisseli maissitärkkelyksellä resepti

Marjakiisseli maissitärkkelyksellä
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Marjakiisseleiden valmistukseen käytetään yleensä perunajauhoa tai tapiokatärkkelystä, jotta saadaan kirkas kiisseli. Jos perunajauho ja tapiokatärkkelys eivät sovi ruokavalioon, onnistuu marjakiisseli myös maissitärkkelyksellä. Kiisselistä tulee silloin samea, mutta koostumus ja maku ovat silti hyviä.

Ainesosat

9 dl laimennettua vadelmamehua
1 dl laimennettua vadelmamehua
0,5 dl maissitärkkelystä
1,5 dl vadelmia
n. 1 tl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vadelma, ruokosokeri, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
5
kpl

1. Mittaa kattilaan 9 dl laimennettua mehua. Kiehauta.

2. Sekoita lasissa 1 dl laimennettua mehua ja maissitärkkelys. Kaada heti ohuena nauhana kattilaan. Sekoita koko ajan rauhallisesti.

3. Keitä kiisseliä 3 minuuttia koko ajan rauhallisesti sekoitellen. Ota kattila pois kuumalta liedeltä ja lisää vadelmat. Jos käytät pakastevadelmia, voit halutessasi murustella niitä hieman.

4. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuorettumisen ehkäisemiseksi.

Reseptiin liittyviä tuotteita