
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kiisselin voi tehdä perunajauhon sijaan myös esim. tapiokatärkkelyksellä. Käytä mieluisia ja ruokavalioon sopivia marjoja ja mehua.
Alkuperäinen ohje: Vuohelan Herkku
Ainesosat
9 dl | laimennettua vadelmamehua |
1 dl | laimennettua vadelmamehua |
0,5 dl | tapiokatärkkelystä |
1,5 dl | vadelmia |
1 rkl | sokeria (maun mukaan) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vadelma, tapiokatärkkelys, ruokosokeri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
5
kpl
1. Laimenna mehu vedellä omaan makuusi sopivaksi. Kiehauta 9 dl mehua.
2. Liuota tapiokatärkkelys 1 dl:an kylmää mehua ja lisää ohuena nauhana kiehuvan nesteen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
3. Vispaa seos hyvin sekaisin ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
4. Lisää lopuksi joukkoon marjat ja mausta tarvittaessa sokerilla.