Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Raikas marjajäädyke sopii hyvin jälkiruoaksi.
Ohje: Raisio
Ainesosat
250 g | mansikoita |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
1 dl | laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
0,75 dl | sokeria |
1 rkl | sitruunamehua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
mansikka, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, sitruuna
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
5
kpl
1. Soseuta marjat sauvasekoittimella.
2. Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää marjasurvos, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita kuohkeaksi.
3. Vuoraa kakkuvuoka (tilavuus 1,5 litraa) kelmulla ja kaada jäädykemassa vuokaan. Peitä kelmulla. Anna jäädykkeen olla pakastimessa vähintään 6 tuntia.
4. Ota jäädyke pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjoiluastialle.
Voit koristella jäädykkeen esimerkiksi tuoreilla mintun lehdillä.