Marjajäädyke resepti

Marjajäädyke
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raikas marjajäädyke sopii hyvin jälkiruoaksi.

Ohje: Raisio

Ainesosat

250 g mansikoita
2 dl laktoositonta vispikermaa
1 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,75 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Linkitetyt ruoka-aineet: mansikka, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, sitruuna

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
5
kpl

1. Soseuta marjat sauvasekoittimella.

2. Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää marjasurvos, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita kuohkeaksi.

3. Vuoraa kakkuvuoka (tilavuus 1,5 litraa) kelmulla ja kaada jäädykemassa vuokaan. Peitä kelmulla. Anna jäädykkeen olla pakastimessa vähintään 6 tuntia.

4. Ota jäädyke pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjoiluastialle.

Voit koristella jäädykkeen esimerkiksi tuoreilla mintun lehdillä.

Reseptiin liittyviä tuotteita