Marja-rahkapiirakka resepti

Marja-rahkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Piirakkaan voi käyttää mitä vain ruokavalioon sopivia ja itselle mieluisia marjoja. Piirakan voi ottaa uunista, vaikka täyte ei vaikuta vielä täysin jähmettyneen, sillä se kiinteytyy piirakan jäähtyessä. Jos kananmuna sopii ruokavalioon, voi rahkaan sekoittaa yhden munan, jolloin täyte hyytyy jo paistamisen aikana. Saat piirakasta maidottoman, jos vaihdat maitorahkan soijajugurttiin.

Voit leipoa piirakan tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa, sillä pohja pysyy pehmeänä ja täyte mehevänä. Tarjoile piirakan kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ainesosat

Taikina:  
175 g maidotonta margariinia
3 dl tattarijauhoja
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl ruokasoodaa
2 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Vuoan voitelu:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
4 dl (400 g) mustikoita
250 g laktoositonta maitorahkaa
0,5 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, mustikka, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, tattari, gluteeniton kaura, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rapsiöljy, E340, E418, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja neste. Sekoita tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Painele marjat piirakkataikinaan.

5. Sekoita rahka ja sokeri. Levitä marjoille.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.