
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Gluteeniton kakkupohja ja mansikkainen marenkipäällys. Tarjoa kakku kesän juhlissa tai arjen kahvihetkissä.
Ohje: Raisio
Ainesosat
Pohja: | |
100 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | sokeria |
2 | kananmunan keltuaista |
1,5 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
1,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | kasvijuomaa (esim. kookoksesta) |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | kookoshiutaleita |
Marenki: | |
2 | kananmunan valkuaista |
0,75 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | mansikoita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, mansikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, E450, E330, maissitärkkelys, kookos, E341, E415, E418, merisuola
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja neste taikinaan vuorotellen.
3. Voitele ja jauhota irtopohja- tai piirakkavuoka (halkaisija 20-22 cm). Levitä taikina vuokaan.
4. Valmista marenkiseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria joukkoon vähitellen, koko ajan vatkaten.
5. Kääntele varovasti joukkoon vielä vanilliinisokeri ja osa marjoista.
6. Levitä marenkiseos pohjataikinan päälle.
7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 35 minuuttia.
8. Koristele torttu lopuilla marjoilla ja nauti.