Marinoitu punasipuli resepti

Marinoitu punasipuli
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Käytä marinoitua punasipulia lihan tai kalan lisukkeeksi, sekoita salaattiin tai nauti leivän päällä.

Ainesosat

3 punasipulia
0,75 dl sitruunamehua
3 rkl sokeria
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, sitruuna, ruokosokeri, ruokasuola, mustapippuri, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Kuori ja puolita sipulit. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

2. Kiehauta kattilassa sitruunamehu, sokeri ja mausteet.

3. Lisää punasipulit ja sekoita. Nosta pois liedeltä, jäähdytä hetki ja lisää rypsiöljy. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.