
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maistuva lisäke lihalle, salaatin joukkoon tai joulupöytään. Vaihtele marinadiin käyttämiäsi mausteita ja saat eri makuisia valkosipulinkynsiä. Kokeile marinadiin esimerkiksi kanelitankoa ja neilikoita tai maustepippureita ja tilliä.
Ohjeella valmistuu yksi purkillinen marinoituja valkosipulinkynsiä. Jos marinadilientä jää yli, käytä se salaatinkastikkeena.
Ainesosat
150 g | valkosipuleita |
vettä valkosipulien keittämiseen | |
1 | chilipalko |
0,75 dl | rypsiöljyä |
0,75 dl | valkoviinietikkaa |
0,75 dl | hunajaa |
0,5 tl | merisuolaa |
2 | laakerinlehteä |
Valmistusohje
1. Erottele valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori.
2. Siirrä kynnet kattilaan. Lisää vettä, kunnes kynnet peittyvät. Keitä 3-5 minuuttia. Keittoaika vaihtelee sen mukaan, kuinka napakoiksi haluat kynnet jättää. Valuta keitinvesi pois. Kuori kynnet.
4. Pese ja viipaloi chili.
5. Kuumenna lasipurkki ja kansi 125-asteisessa uunissa 15 min. Voit myös keittää niitä kattilassa vedessä muutaman minuutin. Näin sekä purkki että kansi ovat puhtaat säilömistä varten.
6. Kiehauta kattilassa öljy ja etikka. Nosta pois kuumalta liedeltä. Sekoita joukkoon hunaja ja suola.
7. Lado kuumaan lasipurkkiin valkosipulinkynsiä, chilirenkaita ja laakerinlehdet. Kaada päälle marinadi. Täytä purkki lähes piripintaan. Laita purkkiin kansi ja kierrä kiinni.
8. Säilytä marinoituja valkosipulinkynsiä mieluiten viileässä.