
Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valitse marinadiin ruokavalioosi sopiva öljy.
Marinadi riittää noin puolelle kilolle lihaa tai kasviksia. Sopii hyvin varrasruokiin.
Ainesosat
1 | valkosipulinkynsi |
0,5 dl | rypsiöljyä |
1 rkl | viinietikkaa (esim. valkoviinietikkaa) |
0,5 tl | mustapippuria |
0,5 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
valkosipuli, ruokasuola, rypsiöljy, etikka, viinirypäle/rusina, E223, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
3. Lisää marinadi kasvisten tai lihan joukkoon. Anna marinoitua vähintään pari tuntia.
Voit laittaa ainekset vahvaan pakastepussiin ja jättää tuotteet marinoitumaan seuraavaan päivään, jos haluat voimakkaamman maun. Marinadi pääsee maustamaan tasaisesti, kun hölskytät välillä pussin sisältöä.