Marenkiunelma resepti

Marenkiunelma
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen marenkiunelma sopii kesän kahvipöytään. Valitse koristeeksi ruokavalioosi sopivia marjoja tai hedelmiä.

Ohje: Raisio

Ainesosat

Pohja:  
125 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl laktoositonta maitoa
Marenki:  
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
Täyte:  
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta mansikkarahkaa
1 rkl sokeria
7,5 dl mansikoita
Koristelu:  
4 kiiviä
2,5 dl mansikoita
2 dl mantelilastuja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, mansikka, kiivi, manteli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen nesteen kanssa.

3. Levitä taikina levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperin päälle pellille.

4. Vatkaa marenkien valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Tee lusikalla kuvioita pintaan.

5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

6. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja sokeri. Soseuta mansikat ja sekoita täytteeseen.

7. Valmistele koristeet. Kuori ja lohko kiivit. Viipaloi mansikat. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla.

8. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Levitä toiselle pohjalle täyte. Nosta toinen levy päälle.

9. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla, marjoilla ja hedelmillä.