
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen marenkiunelma sopii kesän kahvipöytään. Valitse koristeeksi ruokavalioosi sopivia marjoja tai hedelmiä.
Ohje: Raisio
Ainesosat
Pohja: | |
125 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
2 | keltuaista |
1,5 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 dl | laktoositonta maitoa |
Marenki: | |
2 | valkuaista |
1,5 dl | sokeria |
Täyte: | |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
200 g | laktoositonta mansikkarahkaa |
1 rkl | sokeria |
7,5 dl | mansikoita |
Koristelu: | |
4 | kiiviä |
2,5 dl | mansikoita |
2 dl | mantelilastuja |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen nesteen kanssa.
3. Levitä taikina levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperin päälle pellille.
4. Vatkaa marenkien valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Tee lusikalla kuvioita pintaan.
5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Jäähdytä.
6. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja sokeri. Soseuta mansikat ja sekoita täytteeseen.
7. Valmistele koristeet. Kuori ja lohko kiivit. Viipaloi mansikat. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla.
8. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Levitä toiselle pohjalle täyte. Nosta toinen levy päälle.
9. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla, marjoilla ja hedelmillä.