Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Marenkileivokset täytetään ruokavalioon sopivalla vispivalmisteella ja hedelmillä. Kiivin tilalla voit käyttää esimerkiksi persikkaa, persimonia tai mansikkaa. Voit täyttää marengit tuntia ennen tarjoilua, mikäli ne säilytetään kylmässä.
Ainesosat
Marengit: | |
5 | kananmunan valkuaista |
5 dl | sokeria |
Täyte: | |
3 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
5 | kiiviä |
Valmistusohje
1. Vatkaa kananmunan valkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.
2. Jaa marenkitaikina paperisiin muffinssivuokiin. Paista marenkeja 130-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kun marengit ovat valmiita, anna niiden jäähtyä kokonaan.
3. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Mausta halutessasi sokerilla tai vanilliinisokerilla. Kuori kiivit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
4. Halkaise marengit varovasti kahteen osaan. Helpoiten se onnistuu tavallisella pienellä keittiöveitsellä, kun etsit marengin kyljestä pehmeimmän kohdan ja aloitat leikkaamisen siitä. Täytä leivokset kermalla ja aseta kiivin siivu päälle koristeeksi. Nosta marengin "hattu" takaisin leivoksen päälle.