Marenkileivokset resepti

Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Marenkileivokset täytetään ruokavalioon sopivalla vispivalmisteella ja hedelmillä. Kiivin tilalla voit käyttää esimerkiksi persikkaa, persimonia tai mansikkaa. Voit täyttää marengit tuntia ennen tarjoilua, mikäli ne säilytetään kylmässä.

Ainesosat

Marengit:  
5 kananmunan valkuaista
5 dl sokeria
Täyte:  
3 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
5 kiiviä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kiivi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vatkaa kananmunan valkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.

2. Jaa marenkitaikina paperisiin muffinssivuokiin. Paista marenkeja 130-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kun marengit ovat valmiita, anna niiden jäähtyä kokonaan.

3. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Mausta halutessasi sokerilla tai vanilliinisokerilla. Kuori kiivit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

4. Halkaise marengit varovasti kahteen osaan. Helpoiten se onnistuu tavallisella pienellä keittiöveitsellä, kun etsit marengin kyljestä pehmeimmän kohdan ja aloitat leikkaamisen siitä. Täytä leivokset kermalla ja aseta kiivin siivu päälle koristeeksi. Nosta marengin "hattu" takaisin leivoksen päälle.

Reseptiin liittyviä tuotteita