Mantelinen marjaherkku resepti

Mantelinen marjaherkku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tuoreet marjat kruunaavat mantelisen marjaherkun. Käytä kakun päällä ruokavalioosi sopivaa vispautuvaa valmistetta. Vaihtele marjoja ruokavaliosi ja sesongin mukaan.

Ainesosat

Pohja:  
2 kananmunaa
1 dl sokeria
80 g mantelijauhoa
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl karkeaa riisijauhoa
Täyte:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa"
1 rkl sokeria
1 dl mustaherukoita
1 dl kotimaisia vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, mustaherukka, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), manteli, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, riisi (vilja), soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

3. Voitele ja jauhota pyöreä kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm). Kaada taikina vuokaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

5. Anna valmiin torttupohjan jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat täytteen. Vaahdota "kerma" ja mausta sokerilla.

6. Puhdista tuoreet marjat hyvin. Levitä vaahto jäähtyneen torttupohjan päälle ja laita marjat päällimmäiseksi juuri ennen tarjoilua.