
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Tuoreet marjat kruunaavat mantelisen marjaherkun. Käytä kakun päällä ruokavalioosi sopivaa vispautuvaa valmistetta. Vaihtele marjoja ruokavaliosi ja sesongin mukaan.
Ainesosat
Pohja: | |
2 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
80 g | mantelijauhoa |
0,5 dl | perunajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | karkeaa riisijauhoa |
Täyte: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" |
1 rkl | sokeria |
1 dl | mustaherukoita |
1 dl | kotimaisia vadelmia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, mustaherukka, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), manteli, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, riisi (vilja), soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
3. Voitele ja jauhota pyöreä kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm). Kaada taikina vuokaan.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
5. Anna valmiin torttupohjan jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat täytteen. Vaahdota "kerma" ja mausta sokerilla.
6. Puhdista tuoreet marjat hyvin. Levitä vaahto jäähtyneen torttupohjan päälle ja laita marjat päällimmäiseksi juuri ennen tarjoilua.