
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Tässä reseptissä ei käytetä viljasta valmistettuja jauhoja, vaan mantelijauhoja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla, jolloin sitä ei tarvitse voidella ja jauhottaa. Ananassose antaa kakulle kosteutta ja hieman makua.
Ainesosat
1,5 tl | leivinjauhetta |
6 dl | mantelijauhoa |
3 | kananmunaa |
1 dl | ananassosetta |
2 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ananas, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, manteli
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Sekoita leivinjauhe ja mantelijauhot.
2. Mittaa samaan kulhoon myös kaikki muut ainekset. Sekoita lusikalla sekaisin.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. suorakulmainen leipävuoka 10 x 24 cm).
4. Paista 175-asteisessa uunissa 30 min ja laske sitten lämpöä. Paista vielä 150 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: Paina tikku kakun keskelle. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistoa.
5. Anna jäähtyä vuoassa.