Manteli-ananaskakku resepti

Manteli-ananaskakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tässä reseptissä ei käytetä viljasta valmistettuja jauhoja, vaan mantelijauhoja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla, jolloin sitä ei tarvitse voidella ja jauhottaa. Ananassose antaa kakulle kosteutta ja hieman makua.

Ainesosat

1,5 tl leivinjauhetta
6 dl mantelijauhoa
3 kananmunaa
1 dl ananassosetta
2 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ananas, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, manteli

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Sekoita leivinjauhe ja mantelijauhot.

2. Mittaa samaan kulhoon myös kaikki muut ainekset. Sekoita lusikalla sekaisin.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. suorakulmainen leipävuoka 10 x 24 cm).

4. Paista 175-asteisessa uunissa 30 min ja laske sitten lämpöä. Paista vielä 150 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: Paina tikku kakun keskelle. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistoa.

5. Anna jäähtyä vuoassa.