
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Nopea kesäinen jälkiruoka valmistuu tuoreista marjoista, kermavaahdosta ja valmiista marengeista. Voit tehdä marengit myös itse. Munattomien marenkien ohjeen löydät täältä: www.erimenu.fi/resepti/munaton-kirsikkamarenki
Saat ohjeesta maidottoman, kun vaihdat kerman ja rahkan kasvipohjaisiin valmisteisiin.
Ainesosat
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
1 dl | laktoositonta rahkaa |
2 tl | vanilliinisokeria |
4 dl | mansikoita |
8 | marenkia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, mansikka, kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), keinotekoinen aromi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
2. Paloittele mansikat ja murskaa marenkeja hiukan.
3. Laita tarjoilulautaselle kermavaahto-rahkaseos. Lisää päälle mansikat ja marenki. Voit myös koota jälkiruoan laseihin. Tarjoile heti, ettei marenki pehmene.