Mansikoita ja marenkia resepti

Mansikoita ja marenkia
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea kesäinen jälkiruoka valmistuu tuoreista marjoista, kermavaahdosta ja valmiista marengeista. Voit tehdä marengit myös itse. Munattomien marenkien ohjeen löydät täältä: www.erimenu.fi/resepti/munaton-kirsikkamarenki

Saat ohjeesta maidottoman, kun vaihdat kerman ja rahkan kasvipohjaisiin valmisteisiin.

Ainesosat

2 dl laktoositonta vispikermaa
1 dl laktoositonta rahkaa
2 tl vanilliinisokeria
4 dl mansikoita
8 marenkia
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, mansikka, kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.

2. Paloittele mansikat ja murskaa marenkeja hiukan.

3. Laita tarjoilulautaselle kermavaahto-rahkaseos. Lisää päälle mansikat ja marenki. Voit myös koota jälkiruoan laseihin. Tarjoile heti, ettei marenki pehmene.

Reseptiin liittyviä tuotteita