
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä sima valmistetaan pakastemansikoista. Voit käyttää mansikan sijaan myös muita marjoja tai hedelmiä.
Ainesosat
7 dl | mansikoita |
500 g | fariinisokeria |
4 l | vettä |
0,25 tl | kuivahiivaa |
0,5 dl | rusinoita |
Valmistusohje
1. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne huoneenlämpöön sulamaan.
2. Laita mansikat ja sokeri isoon astiaan.
3. Keitä 2 litraa vettä. Kaada se astiaan sokerin päälle. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Soseuta mansikat nesteen joukkoon sauvasekoittimella. (Tai jätä soseuttamatta, jolloin mansikat jäävät siivilään, kun simaa myöhemmin pullotetaan. Kokonaisista mansikoista valmistettu sima maistuu vähemmän mansikkaiselle kuin soseesta valmistettu.)
4. Lisää 2 litraa kylmää vettä. Sekoita. Anna tarvittaessa jäähtyä ja lisää kuivahiiva huoneenlämpöiseen simaan.
5. Anna siman tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä.
6. Laita pulloon 5-8 rusinaa. Siivilöi marjamurska 1-2 kertaan simasta tiheän pikkusiivilän avulla ja kaada sima pulloihin. Jätä korkit hieman löysälle, jotta käymisen synnyttämä paine pääsee ulos.
7. Anna tekeytyä kolme vuorokautta huoneenlämmössä. Kun rusinat nousevat pinnalle, sima on valmista. Viilennä valmis sima jääkaapissa ja nauti.